Gölgesizler
Hasan Ali Toptaş
İletişim Yayınları
2011 (7. basım)
232 sayfa
Öncelikle, bir konuda anlaşalım: Gölgesizler'i hak ettiği şekilde anlatacak kadar donanımlı değilim, söyleyeceklerim çok az gelecek. Farkındayım ve üzülüyorum.
Bu kitabı, genellikle tercih etmediğim bir yöntemle keşfettim ben. Filmini izledim! Birkaç sene önce Altın Portakal'da yarışan filmi (Antalya'da öğrenci olmanın büyük avantajıyla) festivalde izleyip, çok sevmiştim. Kitap uyarlaması olduğunu öğrenince de hemen okuma listeme eklemiştim kitabı. Listeye hemen eklesem de, sırada epey bekledi, daha yeni okuyabildim. Bunun iyi yanı ise, filmi epeyce unutmam oldu, ne izlediğimi pek hatırlamıyorum artık.
Gölgesizler'de mekanlar, zamanlar, kişiler birbirine karışıyor, düğümlenip dolanıyor, sonra çözülüyor. Arka kapakta yazılı olduğu üzere, "metinlerini varoluş ve yokoluş üzerine kurarak varoluşçuluğu taşraya taşıyan" Toptaş'ın kitabını çok beğendim. Mekanlar arasında gidiş gelişler, aynalar, kuşlar, deliler... Yavaş yavaş, sindire sindire okunacak, düşünülecek, biraz daha okunacak, bir mola verilecek... Bitince de gidip Gölgesizler'in dvd'si bulunup alınacak bir kitap bu.
notumu alıyorum , aslında notlarım arasında var bu kitap ama yanına bir + daha koydum:)
YanıtlaSilBen de uzun süre notlarım arasında tuttum, okumak lazım! =)
SilKitabını okuduktan sonra bende filmini izlemek için bir istek oldu ama hala dvd sini almadım. inşallah alıp filmini de izlemeyi istiyorum.
YanıtlaSilYanlışlıkla önce filmini izlemiş bulundum ben, ama dvd bulup, alıp tekrar izlemeyi planlıyorum.
Sil