3 Nisan 2015


Bu fotoğraftaki çiçeği, 2012 Ankara Kitap Fuarından çıkarken alıp eve götürmüştüm 2,5 yıl önce. Tanıştığım anda çok sevdiğim Kerem'le bol bol sohbet ettiğimiz, şarap ve kahve içtiğimiz, fuarı gezmek yerine içeri girip kitap sattığım ve Kerem'in beni Kafka ile evlendirdiği (nasıl olduğunu hiç sormayın...) 6:45/*Sel standının çiçeği. Bir fuara gidip bu kadar güzel insanlarla tanıştığım için çok mutlu olmuştum ve bu standın arkasında tanıştığım insanlarla iletişimim kesilmedi.

Bugün, uzun mücadelesinin sonuna geldi ve aramızdan ayrıldı Kerem. Haberi almamın üzerinden saatler geçti, beynim bulanık, söyleyecek söz gelmiyor aklıma. Son görüştüğümüzde bana hediye ettiği kitabı kurcalıyorum, yazışmalarımızı okuyorum, son konuşmamızda "bi' sarılayım" demişim, ondan önce Kerem bana "aa ne buldum" demiş ve uzun bir öykü göndermiş. Temmuzda, "önümüzdeki bir sene bayağı zor geçecek" demiş. Bir seneyi geçiremedik. Bir de bana, "Ebenizin etkisi Satürn'den fazla" diye bir haber göndermiş, onu okuyup gülüyorum.

Ölümden sonra bir yerlere gittiğimize, gideceğimize inanmıyorum ben. Fakat öyle bir yerler varsa umarım en huzurlu, en keyifli, en anarşist, en bol kitaplısında bir yerin vardır Kerem. Çok seviliyorsun.

6 yorum:

  1. güzel bir kitap tanıtımı bulacağımı düşünürken sevdiğiniz bir dostu kaybettiğinizi üzüntü ile öğrendim.başınız sağ olsun.iyi ve sevilen bir insan olarak uçmaya varmış olması ne güzel! size başsağlığı ve sabır dilerim.Bu arada insan ruhunun gideceği ve sevdiklerine kavuşacağı bir yer mutlaka vardır.metanet dilerim
    ankaralıkitapkurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım haklısınızdır.

      Sil
  2. Böyle bir yayın beklemiyordum. Hayatın gerçekleri işte:(( Çok üzüldüm gerçekten. Hiç bir şey diyemiyorum. Allah mekanını cennet eylesin.

    YanıtlaSil
  3. Başın sağolsun Settie, çok üzüldüm.

    YanıtlaSil