12 Şubat 2014

Lego adamlar

Severek takip ettiğim bloglardan olan Biraz Yazalım, bir süre önce ikinci yılını kutladı ve bir çekiliş yaptı. Pek güzel hediyelerin olduğu fakat nedense az katılımcılı olan bu çekiliş sonunda, sevgili Neslihan ve Murat bana iki tane Lego Minifigure gönderdiler. Kapalı paketlerde sunulan bu figürlerin birdolu çeşidi varmış ve bu minik insanların koleksiyonunu yapan pek çok insan varmış. Murat'ın Lego Adamlar Serisi yazısında detaylı bilgi ve güzel fotoğraflar var.

Bana çıkan figürler bence çok anlamlı oldu! İlk paketten, deney tüpleri ile birlikte bir bilim kadını çıktı; kendisini, onlarca bilim kurgu kitabımda adı geçen bütün bilim kadınları ile özdeşleştirdim. İkinci Lego figürüm ise (eyvah!) gri kedisi ile, gri saçlı yaşlı bir kadın. "Crazy cat lady" olacağım korkusu yaşadığım tüm zamanlar için, bu figürün adı da Setenay oldu elbette.

Kitaplığımın eski sakinlerinden Andy ve Salvador, bu yeni arkadaşlarına biraz şüpheyle bakıyorlar ama kısa zamanda çok iyi anlaşacaklarına eminim.


10 yorum:

  1. :) Çok teşekkürler.. Güzel figürler çıkmış. Paketlerin içinde acaba hangi figürler var diye oldukça meraklanmıştım. Tek çekincem aynı figür çıkmasıydı. Farklı olması çok güzel. Ayrıca "Büyük anne" figürü, seri 11'den benim favori figürlerim arasındaydı. Bana henüz çıkmadı. :) Şanslısınız.

    Bilim Kadını çok hoş gözüküyor. Elindeki karışımları birbirine karıştırınca ne olur diye merak etmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sabah uyandığımda kitaplığımın yarısını patlamış bulursam suçlu ortada!
      Tekrar teşekkürler, çok sevdim figürleri =)

      Sil
  2. Andy'nin saçlarını siyaha boyasak direkt bizim Moss oluyor (The IT Crowd). Salvador'da da saman altından su yürütme potansiyeline sahip bi duruş var.

    Oha ya, çok güzeller hakikaten. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moss kimmiş diye bir google'ladım da, perma da yaptırırsak tamam! Salvador zaten her zamanki gibi poz atma derdinde. Yeni hanımlarla anlaşacaklar artık ne yapalım =)

      Sil
  3. Merhaba,

    Öncelikle, blogunuzun takipçilerinden olduğumu ve çok beğendiğimi belirtmeliyim. Emekleriniz için teşekkür ederim.

    Sizden bir ricam olacak. Sanal kitapçılar kısmınıza kitapvekitap.com'u da ekleyebilir misiniz?

    1,5-2 yıldır hizmet veriyor. Değerli kitap dostlarına duyurmak istiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hemen ekliyorum listeye :)

      Sil