25 Ekim 2013

Eskişehir'de Bir Çizgi Roman Dükkanı


Yer-yön algımın zayıflığı sebebiyle, özellikle ara sokaklarda sıklıkla kaybolmayı başarıyorum ben. İki gün önce, defalarca gittiğim bir kargo şubesinden çıkıp eve dönerken, hemen caddeye çıkmak yerine ara sokaklardan dolaşarak çıkayım dedim; yine hatırlamadığım sokaklarda buldum kendimi. Aynı şeyi daha önce yaptığımda bir sahaf bulup çok sevinmiştim, bu sefer bir çizgi roman dükkanı buldum!

Çizgi roman okuru olmasam da, böyle bir yer görünce içeri girmeden geçemezdim. Madem bir kitap blogum var, bu mekan hakkında da bir şeyler yazmalıyım dedim ve hemen dükkana girdim. Şehir ve Ben isimli bu mekanın sahibi İlhan Bey'le sohbete koyulduk, yukarıda gördüğünüz iki fotoğrafı çektim, bir de İlhan Bey grafik tasarımcı olunca laf lafı açtı, epey sohbet ettik.

Şehir ve Ben yaklaşık bir yıldır oradaymış ve ben nasıl olup da daha önce görmemişim bilmiyorum. Çocukken severek okuduğum saman kağıda basılı Red Kit'ler, Superman'ler, Spiderman'ler, Tommiks'ler artık yok, ben de yeni çizgi romanlara pek meraklı değilim ama ola ki blogumu okuyan ve Eskişehir'de yaşayan bir çizgi roman okuru vardır, böyle bir yerin varlığını haber vermek istedim.

Yazının başında dediğim gibi zayıf olan yön algım ve yol tarif etme özürüm dolayısıyla, dükkanın nerede olduğunu anlatmaya kalkışmıyorum. Yerini merak edenler için, web sitelerindeki krokiye yönlendireyim sizi.

4 yorum:

  1. eskişehirde yeterli olmasa da az sayıda güzel kitapçılar olduğunu belirtiyorsunuz buna pek seviniyorum. İstanbul hariç türkiye de sahaf ve çizgi roman kitapçılarının zaten yeterli olmadığı düşünüldüğünde yaptığınız keşif gerçekten mutluluk verici. Bu konuda; yani çizgi roman kitapçılığında fransa ve özellikle Belçika inanılmaz şanslı.Özellikle brukselde kitapçıları gezerken insan zevkden ölebilir.Darısı başımıza umarım.Herkese İyi okumalar
    ankaralıkitapkurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle yerler bulunca mutlu oluyorum, paylaşayım da meraklıları mutlu olsun istiyorum. Darısı başımıza!

      Sil
  2. Ben Eskişehir'de okurken hiç görmedim böyle bir yer, biz gittik bereket gelmiş memlekete =) Gözüme hemen Maus ve Julia çarptı. Eskişehir'de olup da çizgi roman seven, buradan habersiz olanlar için güzel olmuş paylaşım.

    YanıtlaSil