4 Ağustos 2013

Yeni sahaf buldum!

(Sonradan ekleme: Bu sahaf bulunduğu bina yıkılacağı için kapandı, başka bir yere taşınıp taşınmadığını bilmiyorum.)

Bir hafta kadar önce eve dönerken, çok sık kullanmadığım bir sokaktan geçtim, baktım ki küçücük bir sahaf açılmış. O gün hemen bakmak istedim, iftar saatiydi ve dükkan kapalıydı. Sonra aklımdan tamamen çıkmış; iki gün önce tekrar o sokaktan geçene kadar hatırlamadım bile. İçeri girdim ama yanımda kuzenim vardı, benden nefret etmesini istemediğim için çok oyalanamadım. Hemen bir Arthur C. Clarke kitabı buldum ve aldım. Dün, bütün raflara bakmak üzere tekrar gittim bu küçük kitapçıya; sanırım 15-20 dakikada tüm raflara göz attım ve bu sefer altı tane kitap buldum, aldım. İşte, tümüne 21 lira verdiğim o kitaplar (Bir de, bu fotoğrafta yok ama Asimov'un Çelik Mağaralar'ını aldım, Ayberk'e göndermek için.)


Bu sahafı anlatıyorum, çünkü Eskişehir'in büyük bir sahaf açığı/ayıbı var. Var olan birkaç sahafın da desteklenip ayakta kalması gerektiğini düşünüyorum. Çok sevdiğim Aşiyan Sahaf'ın yanında, evime çok yakın bir sahaf açılmasına da çok sevindim üstelik. Buranın sahibi Servet Bey, Ankara'dan yeni gelmiş Eskişehir'e ve henüz çoğu kitabını getirememiş. Yine de, ilgimi çeken epey kitap buldum ve daha önce gazeteci olan Servet Bey'in sohbetini de çok sevdim. Vişnelik'e yolunuz düşerse uğramanızı öneririm. Sahaf, Vişnelik tramvay durağına çok yakın, Savaş Caddesi üzerindeki bisikletçinin yan sokağında. Üşenmedim, kroki bile yaptım bakın.

Bu arada, bir de isteğim var. Eskişehir'de bildiğiniz, kıyıda köşede kalmış büyük küçük sahaflar varsa, yorum yapıp paylaşırsanız çok sevinirim. (İnsancıl demeyin, üzülürüm!)

19 yorum:

  1. Ben eskisehirde okudum ve cumhuriyet kiz ogrenci yurdunda kaldim, onun cik yakininda bir sahaf vardi adini hatirlamiyorum ama yurdu bilirseniz, bulmaniz mumkun. Yurdun arka sokagi bayat pazari diye geciyordu

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarafı biraz biliyorum, ilk fırsatta gidip arayacağım sahafı. Teşekkürler =)

      Sil
  2. keşke Çanakkale'de de bir çok sahaf olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynısını Eskişehir için de diliyorum =)

      Sil
  3. Vakit geçirmeden sömür. Azıcık iş yapınca fiyatları yukarı çekiyorlar ne akla hizmetse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgimi çeken kitapları hemen aldım zaten =)
      ama iki tip sahaf var bence, bazıları sattığı kitabın gerçek değerinin farkında ve ona göre fiyatlandırma yapıyor, baskısı bulunmayan kitaplara ciddi fiyatlar istiyorlar. Bazıları da hiç beklenmedik kitapları 3-5 liraya satabiliyor.

      Sil
  4. Hehee, başlığa çok güldüm. Bildiğin gömü bulmuş insan nidası gibi olmuş. :)

    Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  5. Üniversiteyi Eskişehirde okudum. Sadece İnsancıla gitmek için çarşıya gittiğimi bilirim. Kitap konusunda çok çeşit yok kabul ediyorum. Daha çok populer olana hitap ediyor. Ben daha çok dergi için giderdim. İtalik vardı benim zamanımda, ama ucuz değil, daha çok ders kitaplarına yönelik ve ilgisizler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsancıl'ı uzun zamandır sevmiyorum, İtalik'e birkaç kez gittim, çok fazla şey bulamadım. ama yavaş yavaş artıyor sahaflar, mutluyum =)

      Sil
  6. Paylaşımlarınız benim için çok kadar faydalı oluyor .Eskişehirde lise öğrencisiyim ve böyle bir sahaf arıyordum başlığı görünce en az sizin kadar heyecalandım,Eskişehirde sahafların artması dileğiyle! :)

    YanıtlaSil
  7. selam;
    şair fuzuli caddesinin sonunda sağlık ocağının ara sokağında (taksi durağının olduğu sokak) 50 mt kadar içeride cadde üsütnde sol tarafta bir kitapçı olması lazım.hala açıkmı emin değilim.
    bir de kırım caddesinde kıraathane diye bir cafe var.ordan da kitaplar bulabilirsin.
    aklıma gelen bunlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz ilk yer, benim burada da sık sık andığım Aşiyan Sahaf. Hala açık, ben sık sık oradayım =)
      Kıraathane'yi daha önce de duydum ama yeri o kadar ters geliyor ki bir türlü gidemedim. Teşekkürler.

      Sil
  8. Rica ederim, ne demek..
    Bir de Konya'da Rampalı Çarşı adında bir çok kitapçının bulunduğu bir iş merkezi var. Bilmiyorum duydun mu, geldin mi? Yolun düşer de gelirsen beğenebileceğin kitaplarla karşılaşabilirsin. :)
    Ve blogun çok güzel. çok beğendim. ve de imrendim. Geçmişe doğru bakınıyorum bloguna. Henüz sona ulaşamadım. Umarım bende günün birinde seninki gibi bir blog açarım. Beğeniyle takip edeceğim..
    Saygılar..

    YanıtlaSil
  9. Yolunuz İstanbul'a düşerse:
    http://hangisahaf.com/

    YanıtlaSil
  10. Adam kapatti orayı maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, yazıyı da güncellemek lazım :)

      Sil
  11. Eskişehir Akademi Sahaf 3 yıldır faaliyette olan bir kitabevi. 50 bini aşkın kitabı olan hayli zengin bir yapısı var. İstiklal Mahallesi Yeşiltepe Sokak 22/B'de hizmet veren Eskişehir Akademi Sahaf, yeni güncel yayınları da takip ediyor. Esnaf Sarayı C Kapısının karşı sokağının sonunda yer alan kitabevinde yabancı dil kitap çeşitliliği de mevcut.

    YanıtlaSil