12 Ağustos 2013

Puslu Kıtalar Atlası


Puslu Kıtalar Atlası
İhsan Oktay Anar
İletişim Yayınevi
Ocak 1995 (26. basım) 
238 sayfa

Bayram seyran derken blogu biraz ihmal ettim; ama bu arada yazlık okuma şenliğimizin iki kitabını daha bitirdim! Benden başka herkesin okuduğunu düşündüğüm Puslu Kıtalar Atlası'nı Mshn önerdi, bir kuzenimin kitaplığında buldum ve ödünç aldım, başka bir kuzenim "ben de aldım ama daha okuyamadım" dedi, okuma önerilerine çok güvendiğim bir arkadaşım ise İhsan Oktay Anar hakkında çok olumlu şeyler söyledi. Sonuç olarak, iyi bir kitap seçmişim.

Türkçe'nin çok güzel kullanıldığı; kaynak aldığı kültleri, hikayeleri iyi kullanmış, sağlam kurgulu bu roman hakkında yazacak çok fazla şey bulamıyorum. Kitabın gerçek kahramanı Uzun İhsan Efendi ve felsefesi kafa karıştırdığı ölçüde keyifli. Okunmalı.

* 2013 yaz okuma etkinliği için, benden başka herkesin okuduğu bir kitap. 15 Puan!

12 yorum:

  1. Canımcım, bu etkinliğin Güz 2013 versiyonunu da yaparsam sana her kategoriden 2 kitap okursan o puanları vereceğim haberin olsun şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah işten ayrılınca çok boş vaktim kaldı, ne yapayım =)

      Sil
  2. İhsan Oktay Anar muhteşem bir yazar!Puslu kıtalar atlası en sevdiğim romanı:)tekrar okumayı düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de (iyice anlamak için) tekrar okumam gerekeceğini düşünüyorum =)

      Sil
  3. Beğendiğine sevindim Settie. Yalnız bu aralar gerçekten çok okuyorsun, etme! Kıskananlar olabilir. Kendimden biliyorum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereğinden çok boş zamanım var bu aralar, ondan böyle oldu =)

      Sil
  4. En sevdiğim kitaplardan biridir :) Ben de sizin gibi geç okudum maalesef, şimdi en kısa sürede diğer kitaplarını da tüketmek istiyorum büyük bir okuma açlığıyla.

    Ama bence kitabın kahramanı Arap İhsan Efendi'ydi :P Çok kısa bir süre görünmesine rağmen beni çok etkiledi bu karakter. Keşke daha fazla yer alsaydı diye diye bir hâl oldum hatta.

    Ah mine'l-aşk ve mine'l-garaib.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de diğer kitaplarını okumam lazım ama o kadar çok kitabım var ki okunmak üzere bekleyen, bakalım ne zaman vakit bulabileceğim =)

      Sil
  5. Suskunları da çok övüyorlar, kimileri Puslu Kıtalar Atlası'ndan da güzel diyor. Fakat Yedinci Gün o kadar sarmadı beni.

    YanıtlaSil
  6. Amat ı tavsiye ederim. Son derece etkileyicidir. İ.O Anar ın ustalık kademesini aştığı kitaptır..

    YanıtlaSil
  7. Yazarın okuduğum ilk kitabı olur. Ardından Suskunlar, amat ve Efrasiyab'ın hikayeleri geldi. Aklımda yedinci günü okumak varda biraz zaman geçsin ondan sonra. Bu arada ben E. Hikayeleri beğenmedim. En son okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil