3 Nisan 2012

Bugün pek güzel bir gündü! Çünkü, çekim yapıp 'fotoğraf makinem, tripodum ve ben' şeklinde eve döneceğimi düşünürken; "fotoğraf makinem, tripodum, 7 kitap, 1 dergi ve ben" şeklinde döndüm. Süper geçen haftasonunun pazartesiye sarkıttığı güzel şeyler olarak kabullendim bu kitapları ve yol boyu sırıttım.

Bitirme projem için fotoğraf çekmeye gittiğim ve yeni tanıştığım bir arkadaşım, tez için çok işime yarayacak (ve baskısını bulamadığım) bir kitabı "aa bak, bende böyle bir kitap var. işine yarar mı?" diyerek ödünç verdi. Çok mutlu oldum!

Hava güzeldi, bir yere uğramam gerekiyordu, uğradığım yerin çok yakınında Aşiyan Sahaf vardı. O kadar yakına gelmişken biraz daha yürüdüm, benim için getirdikleri kitapları henüz alamayacağımı söyleyip bir süre daha saklamalarını rica edecektim. Ama Faruk bey, her zamanki nezaketiyle kitapları (neredeyse zorla) bana verdi, Sabitfikir dergisinin mart sayısını hediye etti; bir de üstüne, "teziniz için işe yarayabilir, geçen gün buldum. işiniz bitince geri getirirsiniz" diyerek, arasam bulamayacağım bir kitabı ödünç verdi.

Herhangi birine, herhangi bir kitabımı verdiğimde "eyvah! geri gelecek mi? gelirse ne halde olacak?" diye içim titrediğinden; biri bana kitap ödünç verdiğinde hem mutlu oluyorum, hem de saçma bir sorumluluk hissi yükleniyorum.

Bu arada, Dr. Gelecek'i bitirdim birkaç gün önce ama şimdilik yazmaya üşeniyorum. Belki yarın. Her neyse... Buyrun, bugünün fotoğrafları:

Ödünç aldığım kaynak kitaplar
Yepyeni Dune serisi ^.^~
Benden keyiflisi yok bugün!

7 yorum:

  1. Günaydın.. :)))
    Keyifli okumalar ve bol fotoğraflı günler. :)
    Eşim Dune serisini okuyor ben henüz başlayamadım ama güzel bir seri olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun zamandır bekliyordum ben de Dune okumak için. güzel olduğuna dair beklentim çok yüksek =)

      Sil
  2. Günaydın =)
    Güle güle oku yeni kitaplarını.. Dune serisini ben de merak ediyorum - Dune serisine ait başka kitaplar da var değil mi? -
    Bu arada ilknokta'yı takip ediyor musun? kelepir kitaplar kısmında Metis Yayınevine ait bazı bilim kurgu kitaplar 3 TL gibi fiyatlarda.. kargo ödeyen kitaplara da göz atmanda fayda var - 1 veya 2 kitap sana göre var =) - .. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Frank Herbert'ın oğlu (ismini hatırlayamadım) babası öldükten sonra serinin geçmişini yazmış, Star Wars gibi olmuş. =)

      Bakıcam söylediğin siteye =)

      Sil
  3. Merhabalar,
    Keşke Sarmal Yaınlarından olan seriyi okuyabilseydiniz... Çok daha güzel eski çevirisi çok fark var...
    Serinin devamı 6 kitap halinde haneden serisi, bu okuduğunuz kitabın geçmişini anlatmakta, Butleryen Chad üçlemesi ise okuduğunuz kitaplarda sık sık duyacağınız butleryan cihadıyla alakalı...
    Bu son altı kitabın yazarı,F.Herbert'ın oğu,Brian Herbert ve Star Wars yazarlarından K.J.Anderson tarafından yazılmış, işte hikayede bir kasada kilitli bulunan notlardan yazılmış v.s.
    Ama Star Wars yazarının son kitaplara kattığı hareket bariz belli, F.Herbert'ın yazdığı serideki derinlik yok ama çok daha hızlı ve akıcı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir gün bütçe ayırıp sarmal yayınları baskısı için sahaf sahaf gezmeyi umuyorum. şimdilik ithaki ile başlamış olayım, serinin devamına geçeceğim zaman da bu yorumunuzdan epeyce faydalanacağım sanırım =)

      Sil
  4. Sarmal yayınlarından bende sadece serinin ilk kitabı eksik,bir arkadaşıma vermiştim malesef geri alamadım:(.Mavi ada yayınları da basmıştı sanırım bir ara aynı çeviriyi... Sahaf sahaf dolaşmakta ve internetten aramaktayım ilk kitabı ama nafile...
    Bu arada eğer son çıkan altı kitabı da bitirirseniz, B.Herbert ve K.J.Anderson serinin devamı neteliğinde bir üçleme yazdılar bile ilk kitap çıktı:
    http://www.amazon.com/Sisterhood-Dune-Brian-Herbert/dp/0765322730
    diğerleri de yolda... Ama Türkçe'ye ne zaman çevrilir bilinmez, bir iki yılı bulur herhalde...

    YanıtlaSil