28 Şubat 2012


Ben yine sahafa gittim... Sadece 5-6 saatliğine Ankara'ya gittim; bu sefer ne Kızılay'a gidebilirim, ne de sahafa uğrayacak zamanım olur diyordum fakat galiba bilinmeyen bir güç beni yine oraya yönlendirdi! Bir yanıma halamı, bir yanıma teyzemi alıp gezecekken, bu sefer halam Kitapçılar Çarşısı'nı gördü ve içeri girmek istedi. Görüyorsunuz, benim suçum yok!

İsmini hatırlamadığım bir sahaftan İktidar Mahkumları'nı aldım, çok misafirperver Çağlar Kitabevi'nden de (Karanfil Sokak'taki Kitapçılar Çarşısı'na giderseniz, mutlaka uğramanızı öneririm) Bedri Baykam'ın Kemik'ini, Asimov Açıklıyor'u ve Zaman Makineleri'ni aldım; daha doğrusu halam bana hediye aldı! Ben -yine- Eskişehir'deki sahaf yokluğundan şikayet ettim, 'ben de sahaf olmak istiyorum' dedim. Fakat, o kadar çok kitapta gözüm kaldı ki, yanıma birsürü para alıp tekrar Ankara'ya gitmek istiyorum =)

4 yorum:

  1. Eşimde tam bir Asimov hayranı, bir çok kitabını aldı, eksik olanları da yavaş yavaş tamamlıyor. Vakıf serisi var fakat henüz başlayamadım okumaya. Sırasını bekliyor.
    Bol okumalı günler. :)
    gulsahtoptas.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakıf serisi bir çırpıda biter, süperdir =)
      size de bol okumalı günler efenm!

      Sil
  2. Ben de Asimov seviyorum ama Vakıf serisinin sadece ilk kitabını okuduğumdan Asimov tutkunuyum diyemiyorum. Bu sene içinde ODTÜ Kitap Fuarı'nda satılan 2. el kitaplar arasında bulduğum "Dünya Hepimize Yeter"i okudum Asimov'dan.
    Ankara'da yaşıyorum ama hiç sahafa gitmedim desem, kızar mısın bana? "İnternetten sipariş edeyim, kitap ayağıma gelsin" modunda yaşadığımdan böyle. Ama artık sahafa gideceğim gibi görünüyor. Okumaya heves edip de baskısı bittiği için bulamadığım kitap sayısı artmaya başladı çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilimkurgu seviyorsanız yapacak bir şey yok, sahafları talan etmek lazım. Ankara çok şanslı üstelik bu konuda, ben genelde aklımda kitap ismi olmadan gidiyorum, "bilimkurgu var mı?" diye sorduğumda fantastik kurguya ya da çok alakasız şeylere yönlendirilirsem teşekkür edip çıkıyorum. "birkaç Asimov vardı" ve benzeri cevaplar alırsam o sahafta en az yarım saat harcıyorum, istisnasız. =)

      Sil